Nieuwe allergenenwetgeving betekent anders etiketteren!

Verdubbeling in tien jaar

Naar schatting heeft 2 tot 7% van de Europeanen last van een voedselallergie, een verdubbeling in vergelijking met tien jaar terug. Zowat 3,5 miljoen onder hen is minder dan 25 jaar en meer dan 60% is vrouwelijk. In België zou het aantal volwassenen 2 tot 3% van de bevolking bedragen, maar bij kinderen is het naar 10 tot 15% gestegen.

De meest voorkomende voedselallergenen, samen verantwoordelijk voor meer dan 90% van de voedselallergieën: melk, noten, tarwe, schaaldieren, sulfiet, sesam, selderij, lactose, ei, pinda, vis, weekdieren, soja, mosterd, lupine, gluten.

Meer intolerantie

Steeds meer mensen lijden ook aan intolerantie: een tekort aan een bepaald enzym zorgt voor intolerantie, wat minder ernstig is dan een voedselallergie. Wie bijvoorbeeld geen gluten of lactose verdraagt, krijgt spijsverteringsproblemen.
Bron: Food Process – april 2014

Onze oplossing

Bimsoft NV heeft voor u een applicatie ontwikkeld die u toelaat via uw grondstoffen en uw recepturen een correct label te produceren.

Aan de hand van de gekende allergenen in uw grondstoffen en andere allergenen, waarmee uw producten kunnen in aanraking kunnen komen in uw bedrijf, wordt een ingrediëntenlijst samengesteld die wettelijk op uw etiketten moet voorkomen.

De lay-out van uw etiketten kan gedefinieerd worden in verschillende design-softwarepaketten. Ze worden automatisch vertaald naar een vrij aantal te specifiëren talen. De percentages grondstoffen in de ingrediëntenlijst worden aan de hand van het recept automatisch berekend.

Op een vlotte manier bekom je zo geautomatiseerd de gewenste etiketten die voldoen aan alle wettelijke regels met alle nodige vermeldingen.